Skip to content

Griffon Tifa tix vat 34 kg

  ×   per  ×   per 

Zeer snelle, vullende, blijvend elastische, 1-component houtlijm op basis van SMP-Polymer

Zeer snelle, vullende, oplosmiddelvrije, blijvend elastische, 1-component houtlijm op basis van SMP-Polymer voor waterdichte en duurzame verbindingen.

Zeer snelle, vullende, oplosmiddelvrije, blijvend elastische, 1-component houtlijm op basis van SMP-Polymer voor waterdichte en duurzame verbindingen. Voorzien van KOMO attest-met-productcertificaat 'verbindingstechnieken in houten gevelelementen', certificaatnummer 20934. Conform BRL 0819 goedgekeurd voor deuvel- en pen-en-gatverbindingen in (buiten)kozijnen gemaakt van meranti, sapupira, sapeli (mahonie), iroko, oregon pine, vuren, merbau, Larift® en Accoya®. TIFA-Tix is voorzien van minuscule parels, die er zorg voor dragen dat, na opsluiten van (kozijn)verbindingen, voldoende lijm achterblijft in de verbinding voor gegarandeerde waterdichtheid.

Merk/Fabrikant: Bison International B.V.
Artikelcode: 6313553
Beschikbaarheid: Actueel
Bijgewerkt op: 24 mei 2021 om 17:54

Offerte aanvragen

Indien er geen prijzen voor dit artikel bekend zijn kunt u voor dit artikel een offerte aanvragen.

Handelseenheden

U heeft niet de juiste rechten voor het inzien van transactiedata.

Classificatie

IB-classificatie:

URL

URL Fabrikant http://www.griffon.nl

Indelingen

Merk Griffon
Artikelgroep Houtlijmen SMP
Productnaam Tifa tix
Fabrikantindeling 1 Houtlijmen SMP
Fabrikantindeling 2 Tifa tix

Classificatie

Hoofdgroep product Lijmen / Kitten / Tapes
Productsoort Lijmen

Gewicht

Gewicht (kg) 34
Gewicht eenheid vat
Dichtheid 1,54

Tekst

Uitgebreide toelichting 1 Zeer snelle, vullende, blijvend elastische, 1-component houtlijm op basis van SMP-Polymer
Uitgebreide toelichting 2 Zeer snelle, vullende, oplosmiddelvrije, blijvend elastische, 1-component houtlijm op basis van SMP-Polymer voor waterdichte en duurzame verbindingen.
Uitgebreide toelichting 3 Zeer snelle, vullende, oplosmiddelvrije, blijvend elastische, 1-component houtlijm op basis van SMP-Polymer voor waterdichte en duurzame verbindingen. Voorzien van KOMO attest-met-productcertificaat 'verbindingstechnieken in houten gevelelementen', certificaatnummer 20934. Conform BRL 0819 goedgekeurd voor deuvel- en pen-en-gatverbindingen in (buiten)kozijnen gemaakt van meranti, sapupira, sapeli (mahonie), iroko, oregon pine, vuren, merbau, Larift® en Accoya®. TIFA-Tix is voorzien van minuscule parels, die er zorg voor dragen dat, na opsluiten van (kozijn)verbindingen, voldoende lijm achterblijft in de verbinding voor gegarandeerde waterdichtheid.

Gebruik en Verwerking

Toepassing Voor het waterdicht en duurzaam verlijmen van alle naald- en loofhoutsoorten, alsook gemodificeerde houtsoorten d.m.v. diverse houtverbindingen, zoals pen-en-gatverbindingen en deuvelverbindingen. Ook voor het verlijmen van hout op vele bouwmaterialen zoals (natuur)steen, (cellen)beton, metaal, hardschuim en diverse kunststoffen. Geschikt voor binnen- en buitentoepassingen, zoals geveltimmerwerk. Ook voor minder passende verbindingen. Voor verwerking conform BRL 0819 raadpleeg www.bisonprof.nl voor het "Bison Professional TIFA-Tix® BRL 0819 verwerkingsvoorschrift" (versie 3 - 22/01/2013), behorende bij het KOMO attest- met productcertificaat 'verbindingstechnieken in houten gevelelementen', certificaatnummer 20934.
Toepassingsgebied Professional Business
Verwerking
  • Voorbehandeling oppervlak: Te verlijmen delen moeten schoon, stof- en vetvrij zijn.
  • Gereedschap: Lijmdoseerinstallatie, (platte) kwast, plamuurmes.
  • Gebruiksaanwijzing: Met behulp van een lijmdoseerinstallatie de lijm gelijkmatig aanbrengen en eventueel verder verdelen met behulp van kwast of plamuurmes. Delen binnen 15 minuten monteren en stevig aandrukken, klemmen of persen. Voor verwerking conform BRL 0819 raadpleeg www.bisonprof.nl voor het "Bison Professional TIFA-Tix® BRL 0819 verwerkingsvoorschrift" (versie 3 - 22/01/2013), behorende bij het KOMO attest- met productcertificaat 'verbindingstechnieken in houten gevelelementen', certificaatnummer 20934.
Verbruik Bij dotsgewijze verlijming ca. 5-6 m²/kg. Bij volvlak verlijming ca. 0,5 m²/kg.
Onderhoud Natte lijmresten direct verwijderen met droge of vochtige doek. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen. Gereedschappen eventueel reinigen met reinigingsmiddel of terpentine.
Opslag Opslaan in goed gesloten verpakking op een droge plaats bij een temperatuur tussen +5°C en +25°C.
Houdbaarheid Aangebroken verpakking beperkt houdbaar. | Ongeopend: Minimaal 9 maanden. Beste Before Date (MM/JJ): zie verpakking.
Verwerkingstemperatuur De temperatuur van omgeving, lijm en te lijmen materialen mag niet lager zijn dan +15°C. Het houtvochtigheidsgehalte moet tussen de 10% en 18% liggen.
Droogtijd 4 uur. Dit kan variëren afhankelijk van de omstandigheden, zoals temperatuur en vochtigheid.
Uithardingstijd 4 uur
Overschilderbaar Goed

Sterkte

Treksterkte 300
Elasticiteit Good

Brand

Vlampunt K3 (>55°C)

Thermisch

Temperatuurbestendigheid -40°C - +100°C

Vocht

Waterbestendigheid Good
Vochtbestendigheid Very good

Materiaal Overig

Samenstelling SMP-polymeer
Percentage vaste stof (%) 100
Viscositeit Thixotropic
Chemische weerstand Goed

Zoektermen

Dibisnummer U heeft niet de juiste rechten voor dit gegeven.