Skip to content
Laden ...

Griffon CS 570 pistool

Pistool voor het gebruik van Contactlijm Spray CS 570

Merk/Fabrikant: Bison International B.V.
Artikelcode: 6307754
Beschikbaarheid: Actueel
Bijgewerkt op: 9 juni 2023 om 16:20

Offerte aanvragen

Indien er geen prijzen voor dit artikel bekend zijn kunt u voor dit artikel een offerte aanvragen.

Handelseenheden

U heeft niet de juiste rechten voor het inzien van transactiedata.

Bijlagen

Afbeeldingen

Classificatie

IB-classificatie:

Algemeen

Land van herkomst Great Britain

URL

URL Fabrikant https://www.griffon.nl/

Indelingen

Artikelgroep Toebehoren Contactlijmen Universeel
Fabrikantindeling 1 Toebehoren Contactlijmen Universeel
Fabrikantindeling 2 CS 570 pistool

Tekst

Commerciële omschrijving Pistool voor het gebruik van Contactlijm Spray CS 570
Uitgebreide toelichting 1 Pistool voor het gebruik van Contactlijm Spray CS 570.

Gebruik en Verwerking

Toepassing
  • Voor het vlakverlijmen en lamineren van metalen- en hardkunststof bekledingsplaten (HPL: Formica, Duropal, Resopal), fineer, hardboard en triplex op bijvoorbeeld hout, multiplex, spaanplaat en MDF. Ook voor het verlijmen van flexibele isolatie- en schuimmaterialen (glaswol, rotswol), PUR - en PIR platen, kurk, leer en rubber op bijvoorbeeld beton en steen (zoals kalkzandsteen/silicaatsteen). Ook geschikt voor het verlijmen van EPDM (eerst testen). Ideaal voor materialen die direct vast, belast en/of bewerkt moeten worden en voor het werken op locatie en plaatsen waar geen perslucht aanwezig is. Ideaal voor materialen onder spanning of gebogen werk, waarbij het niet mogelijk is te klemmen of persen.
  • Niet geschikt voor: PE, PP, PTFE en polystyreenschuim.
Toepassingsgebied Professional Business
Verwerking
  • Voorbehandeling oppervlak: Oppervlakken moeten droog, schoon, stof-, vetvrij en goed passend zijn; reinig en ontvet te verlijmen oppervlakken met Griffon Reiniger.
  • Aandachtspunten: LET OP bij verwisselen drukvat: De kraan pas sluiten bij het verwisselen van het drukvat. Spuit de slang leeg. Monteer de slang direct op het nieuwe drukvat en draai de kraan direct open. Open de kraan van het oude drukvat buiten of in een goed geventileerde ruimte en laat deze 48 uur staan. Sla het oude drukvat in op de deuk naast de kraan. Het oude drukvat kan worden afgevoerd als oud ijzer. Indien de lijmverbinding bij poreuze materialen langdurig in aanraking komt met water, kan de lijm loslaten van de natte ondergrond.
  • Productvoorbereiding: Monteer het CS 570 Pistool op de CS 570 Slang en vervolgens de CS 570 Slang op het drukvat. Open de kraan volledig. De kraan pas sluiten bij het verwisselen van het drukvat, ter voorkoming van het uitdrogen van de lijm in de slang. Voor gebruik het drukvat schudden of rollen. Stel het pistool af voor gewenst spuitbeeld met behulp van de regelknop. Houd het pistool op 90° ten opzichte van het oppervlak. De afstand van het pistool tot het oppervlak ca. 25 cm. Breng de lijm zeer dun en gelijkmatig aan op beide oppervlakken, door het pistool met een snelle beweging over het oppervlak te bewegen. Laat delen minimaal 2 minuten drogen en breng kruislings een tweede zeer dunne laag aan. Zorg voor een dekking van 80-100%; bij randen 100%. Breng op poreuze ondergronden na ca. 10-20 minuten opnieuw twee lijmlagen aan met een wachttijd van minimaal 2 minuten tussen de lagen. Beide delen minimaal 5 minuten laten drogen. Zodra de lijm geen draden meer trekt, de materialen samenvoegen. Voorkom insluiting van luchtbellen. De materialen stevig aanrollen of persen. Corrigeren is niet meer mogelijk. Na gebruik het pistool vergrendelen.
Onderhoud Natte lijmresten zijn te verwijderen met Griffon Reiniger. Opgedroogde lijmresten zijn mechanisch te verwijderen of met een afbijtmiddel.
Opslag Droog opslaan in gesloten verpakking tussen +15°C en +35°C. Niet opslaan op een betonnen vloer.
Verwerkingstemperatuur Uitsluitend verwerken bij temperaturen tussen de +15°C en +25°C en bij een relatieve luchtvochtigheid van maximaal 65%. Om blaasvorming door condens te voorkomen, dient temperatuur van lijm en te verlijmen materialen minimaal gelijk te zijn aan omgevingstemperatuur, bij voorkeur tussen +18°C en +20°C. Te verwerken in een tochtvrije ruimte.