Skip to content
Laden ...

Bison Montagekit super

Extra sterke, oplosmiddelvrije montagelijm op basis van acrylaatdispersie.

Merk/Fabrikant: Bison International B.V.
Beschikbaarheid: Actueel
Bijgewerkt op: 23 augustus 2023 om 09:12

Afbeeldingen

Classificatie

IB-classificatie:

URL

URL Fabrikant https://www.bison.nl

Indelingen

Artikelgroep Montagelijmen
Fabrikantindeling 1 Montagelijmen
Fabrikantindeling 2 Montagekit super

Kleur en Oppervlak

UV-bestendigheid Very good
UV-bestendig Ja

Tekst

Commerciële omschrijving Extra sterke, oplosmiddelvrije montagelijm op basis van acrylaatdispersie.
Uitgebreide toelichting 1 Extra sterke, oplosmiddelvrije montagelijm op basis van acrylaatdispersie. Voor het snel en muurvast bevestigen van o.a. hout, kunststof, metaal, steen, gips, tegels en piepschuim op poreuze ondergronden zoals beton, steen, pleisterwerk, hout en spaanplaat. Blijvend elastisch en vullend. Spijkers en schroeven overbodig.
Unique selling points Zeer hoge eindsterkte | Eenvoudig verwerkbaar | Vullend | Met name voor binnen | Oplosmiddelvrij | Blijvend elastisch | Universeel toepasbaar | Geschikt voor oneffen ondergronden | Corrigeerbaar | Vochtbestendig | Temperatuurbestendig

Normering en certificering

Oplosmiddelvrij Ja

Gebruik en Verwerking

Toepassing
  • Geschikt voor het monteren van allerlei (bouw)materialen zoals hout, steen, beton, metaal, vele kunststoffen en polystyreenschuim op poreuze (zuigende) ondergronden van steen, beton, hout, pleisterwerk, gipsplaat, etc. Tevens uitermate geschikt voor vlakverlijming, dit verbetert de aanvangshechting. Zeer geschikt voor het bevestigen van o.a. regelwerk, plinten, drempels, schroten (hout/ kunststof), lambrisering, vensterbanken, keramische tegels, plaatmateriaal, gipsplaten, afwerklatten, wandbekledingsplaten, panelen, isolatiemateriaal, zacht- en hardboard platen, panelen, dorpels, naamplaten, huisnummers, ophanghaakjes, kabelgoten, stopcontacten en elektriciteitsdozen. Tevens geschikt voor decoratiematerialen, zoals ornamenten en sierlijsten van gips, polyurethaan- en polystyreenschuim.
  • Niet geschikt voor: PE, PP, PTFE, bitumen, spiegels, natuursteen, permanent vochtige plaatsen en het bevestigen van een niet-poreus materiaal op een niet-poreuze ondergrond. Bij het verlijmen van kunststof altijd eerst een hechtingsproef uitvoeren. De hechting op kunststof kan variëren afhankelijk van het type kunststof en de kwaliteit van het kunststof.
Toepassingsgebied Consumer Benelux
Verwerking
  • Gereedschap: Gebruik eventueel een rubberen hamer om aan te kloppen.
  • Gebruiksaanwijzing: Lijm gelijkmatig, afhankelijk van de zwaarte van het materiaal, om de 20 tot 30 cm in dotten of strepen aanbrengen. Altijd lijm aanbrengen op hoekpunten en langs randen. Bij vlakverlijming lijm dun en gelijkmatig eenzijdig aanbrengen met een lijmkam. Materialen direct met een schuivende beweging monteren en stevig aandrukken of -kloppen. Corrigeren is nog mogelijk. Bij zware materialen zonodig fixeren of ondersteunen.
Verbruik Wandbekledingsplaten en panelen: ca. 5 - 8 m²/kg afhankelijk van de zwaarte van het materiaal. Schroten, plinten en regelwerk: ca. 4 - 6 m²/kg verlijmd oppervlak.
Onderhoud Onderhoudsadvies: Wij adviseren Bison Montagekit Original voor het bevestigen van materialen onder spanning. Wij adviseren Bison Poly Max® voor het bevestigen van een niet-poreus materiaal op een niet-poreuze ondergrond. Wij adviseren Bison Poly Max® voor het bevestigen van materialen op plaatsen met een permanent hoge vochtigheidsgraad en/of een langdurig contact met water. Voor bevestigen van natuursteen adviseren wij Bison Poly Max®. | Gebruik water voor het reinigen van gereedschap en het verwijderen van natte lijmresten. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen.
Opslag Goed afgesloten bewaren op een droge, koele en vorstvrije plaats.
Houdbaarheid Aangebroken verpakking beperkt houdbaar. | Ongeopend: Minimaal 24 maanden na productie.
Verwerkingstemperatuur Uitsluitend verwerken bij temperaturen tussen +5°C en +40°C.
Uithardingstijd 24 uur
Overschilderbaar Zeer goed
Geschikt voor hout Ja
Geschikt voor beton Ja
Geschikt voor steen Ja
Geschikt voor type ondergrond Niet poreus - niet poreus
Overschilderbaar Ja
Vullend Ja

Sterkte

Elasticiteit Good
Elastisch Ja

Thermisch

Temperatuurbestendigheid -20°C - +80°C
Temperatuurbestendigheid -20 - 80 °C

Vocht

Waterbestendigheid Limited
Vochtbestendigheid Good

Materiaal Overig

Samenstelling Acryldispersie
Percentage vaste stof (%) 75
Viscositeit Pasty
Chemische weerstand Goed
Type Overig