Skip to content
Laden ...

Bison Behanglijm wand&klaar vliesbehang emmer 5 kg

Kant en klare lijm voor het eenvoudig aanbrengen van alle soorten behang met een vliesrug

Merk/Fabrikant: Bison International B.V.
Artikelcode: 6302993
Beschikbaarheid: Actueel
Bijgewerkt op: 9 juni 2023 om 16:12

Offerte aanvragen

Indien er geen prijzen voor dit artikel bekend zijn kunt u voor dit artikel een offerte aanvragen.

Handelseenheden

U heeft niet de juiste rechten voor het inzien van transactiedata.

Bijlagen

Afbeeldingen

Algemeen

Land van herkomst The Netherlands

URL

URL Fabrikant https://www.bison.nl
URL Veiligheidsblad https://sds.boltonadhesives.com/pdf/6302993_NL.pdf

Indelingen

Artikelgroep Behanglijmen
Fabrikantindeling 1 Behanglijmen
Fabrikantindeling 2 Behanglijm wand&klaar vliesbehang

Gewicht

Gewicht (kg) 5
Gewicht eenheid emmer
Gewicht (g) 5000
Dichtheid 1,03
Netto gewicht 5000 g

Kleur en Oppervlak

Kleur Wit (transparant na droging)
Transparant Ja

Tekst

Commerciële omschrijving Kant en klare lijm voor het eenvoudig aanbrengen van alle soorten behang met een vliesrug
Uitgebreide toelichting 1 Kant en klare lijm voor het eenvoudig aanbrengen van alle soorten behang met een vliesrug op poreuze, zuigende ondergronden.
Unique selling points Direct op de muur aanbrengen | Kant & klare lijm | 100% zonder klonters | Corrigeerbaar | Eenvoudig aan te brengen | Eenvoudig te verwijderen | Uitzonderlijke hechting

Gebruik en Verwerking

Toepassing Geschikt voor het eenvoudig aanbrengen van alle soorten behang met een vliesrug op poreuze/ zuigende ondergronden zoals stucwerk, pleisterwerk, gipsplaten, steen, beton, cement en hout. De lijm is o.a. geschikt voor vliesbehang, non-woven behang, easybehang en snelbehang. De lijm is direct op de muur aan te brengen.
Toepassingsgebied Consumer Benelux
Verwerking
  • Voorbehandeling oppervlak: Verwijder oude behangresten met een behangafweekmiddel en reinig de muur om lijmresten, vet en stof te verwijderen. Vul gaten en scheuren met een muurvuller om reliëfverschil te voorkomen en bedek vlekken met een coating zodat ze niet door het behang doorslaan. Lijm sterk zuigende ondergronden eerst voor met verdund behangplaksel. Voorstrijklaag minimaal 2 uur laten drogen. Schuur niet zuigende ondergronden (zoals dekkende latex) eerst grondig open en maak de ondergrond daarna goed stofvrij.
  • Gereedschap: Vachtroller, kortharige borstel of kwast. Werk met schoon gereedschap om schimmelvorming in de lijm te voorkomen. Gereedschap direct na gebruik met water reinigen.
  • Gebruiksaanwijzing: Breng de lijm direct uit de emmer met een vachtroller, kortharige borstel of kwast gelijkmatig op de ondergrond aan, iets breder dan één baanbreedte van het behang. Direct hierna het behang op de nog natte lijmlaag aanbrengen en vlak en gelijkmatig met een kunststof spatel of borstel aandrukken. Strijk altijd vanuit het midden naar de rand en van boven naar beneden. Zorg ervoor dat ook de naden goed aangedrukt worden. Binnen 10 - 20 minuten is het behang nog corrigeerbaar.
  • Aandachtspunten: Behangsoorten met een papieren rug dienen nog wel ingeweekt te worden. Volg altijd de instructies van de behangfabrikant.
Verbruik 7 m²/kg.
Onderhoud Onderhoudsadvies: Gebruik Bison Wand&Klaar® Behanglijm Vinyl/Papier voor het aanbrengen van alle soorten behang met een papieren of textielrug, zoals (schuim)vinylbehang, simplex, duplex, rauhfaserbehang, zware wandbekleding en fotobehang. Gebruik Bison Wand&Klaar® Behanglijm Glasweefsel voor het aanbrengen van glasweefsel-, glasvezel- en glasvliesbehang. | Natte lijmvlekken direct met een schone, droge doek deppend verwijderen. Opgedroogde vlekken op het behang zijn later deppend te verwijderen met een schone, vochtige doek.
Opslag Goed afgesloten bewaren op een droge, koele en vorstvrije plaats.
Houdbaarheid Aangebroken verpakking beperkt houdbaar. | Ongeopend: Minimaal 24 maanden na productie.
Verwerkingstemperatuur Niet verwerken bij een temperatuur beneden +10°C en/of een relatieve luchtvochtigheid hoger dan 70%.
Droogtijd 24 uur
Opentijd Ca. 20 minuten
Verdunnen Over het algemeen: niet verdunnen (tenzij pasta voor voorbehandeling wordt gebruikt: in dit geval verdunnen met water volgens de aanwijzingen).
Veiligheidsmaatregelen Fysiologisch veilig.
Verpakking Emmer

Thermisch

Temperatuurbestendigheid Tot ca. 50°C.

Vocht

Vochtbestendigheid Good

Materiaal Overig

Samenstelling Gemodificeerd zetmeel versterkt met een copolymeer
Percentage vaste stof (%) 12
Viscositeit ca. 22.000 mPa.s. | Runny
pH-waarde 10