Skip to content
Laden ...

Bison Montagekit original koker 350 gr Vervallen

Extra sterke, universele, vullende montagelijm op basis van neopreenrubber.

Merk/Fabrikant: Bison International B.V.
Artikelcode: 1306036
Beschikbaarheid: Vervallen
Bijgewerkt op: 8 september 2023 om 10:53

Offerte aanvragen

Indien er geen prijzen voor dit artikel bekend zijn kunt u voor dit artikel een offerte aanvragen.

Handelseenheden

U heeft niet de juiste rechten voor het inzien van transactiedata.

Bijlagen

Afbeeldingen

Classificatie

IB-classificatie:

Algemeen

Land van herkomst The Netherlands

URL

URL Fabrikant https://www.bison.nl

Indelingen

Artikelgroep Montagelijmen
Fabrikantindeling 1 Montagelijmen
Fabrikantindeling 2 Montagekit original

Gewicht

Gewicht (kg) 0,35
Gewicht eenheid koker
Gewicht (g) 350
Dichtheid 1,25

Kleur en Oppervlak

Kleur Beige
UV-bestendigheid Very good
UV-bestendig Ja

Tekst

Commerciële omschrijving Extra sterke, universele, vullende montagelijm op basis van neopreenrubber.
Uitgebreide toelichting 1 Extra sterke, universele, vullende montagelijm op basis van neopreenrubber. Voor het eenvoudig en muurvast bevestigen van o.a. hout, kunststof, metaal, steen, gips en tegels op allerlei ondergronden zoals beton, steen, pleisterwerk, hout, spaanplaat, metaal en kunststof. Zowel binnen als buiten toepasbaar en geschikt voor het bevestigen van materialen onder spanning. Blijvend elastisch. Spijkers en schroeven overbodig.
Unique selling points Zeer hoge eindsterkte | Binnen en buiten toepasbaar | Vullend | Geschikt voor materialen onder spanning | Geschikt voor niet-poreuze materialen op elkaar | Blijvend elastisch | Universeel toepasbaar | Geschikt voor oneffen ondergronden | Korte tijd corrigeerbaar | Waterbestendig | Temperatuurbestendig

Gebruik en Verwerking

Toepassing
  • Geschikt voor het monteren van allerlei (bouw)materialen zoals hout, steen, beton, metaal en vele kunststoffen op praktisch iedere ondergrond van steen, beton, hout, metaal, kunststof, pleisterwerk, gipsplaat, etc. Tevens geschikt voor het bevestigen van twee niet-poreuze materialen en het bevestigen van materialen onder spanning. Zeer geschikt voor het bevestigen van o.a. regelwerk, plinten, drempels, schroten (hout/ kunststof), lambrisering, vensterbanken, keramische tegels, plaatmateriaal, gipsplaten, afwerklatten, wandbekledingsplaten, panelen, isolatiemateriaal, zacht- en hardboard platen, panelen, dorpels, naamplaten, huisnummers, ophanghaakjes, kabelgoten, stopcontacten en elektriciteitsdozen.
  • Niet geschikt voor: PE, PP, PTFE, bitumen, polystyreenschuim, spiegels, natuursteen en op permanent vochtige plaatsen. Bij het verlijmen van kunststof altijd eerst een hechtingsproef uitvoeren. De hechting op kunststof kan variëren afhankelijk van het type kunststof en de kwaliteit van het kunststof.
Toepassingsgebied Consumer Benelux
Verwerking
  • Gereedschap: Koker met kitpistool (bijvoorbeeld Bison Power Pistol) verwerken. Gebruik eventueel een rubberen hamer om aan te kloppen.
  • Gebruiksaanwijzing: Lijm gelijkmatig, afhankelijk van de zwaarte van het materiaal, om de 20 tot 40 cm in verticale strepen of dotten aanbrengen. Altijd lijm aanbrengen op hoekpunten en langs randen. Materialen direct met een schuivende beweging monteren en stevig aandrukken of -kloppen. Corrigeren is nog mogelijk. Pas bij zware materialen, materialen onder spanning of bij twee niet-poreuze materialen de 'Vast-Los-Vast' methode toe. Materiaal monteren, aandrukken en direct loshalen. 5 minuten laten drogen, monteren op dezelfde plaats en stevig aandrukken of -kloppen. Corrigeren is niet mogelijk. Bij zware materialen eventueel fixeren of ondersteunen.
  • Productvoorbereiding: Voor gebruik de koker aan de bovenzijde openen door de plastic nippel boven de schroefdraad, met een scherp mes, af te snijden. Hierna de spuitmond bevestigen en deze schuin afsnijden op de gewenste diameter.
Verbruik Wandbekledingsplaten en panelen: ca. 5 - 8 m²/kg afhankelijk van de zwaarte van het materiaal. Schroten, plinten en regelwerk: ca. 4 - 6 m²/kg verlijmd oppervlak.
Onderhoud Onderhoudsadvies: Wij adviseren Bison Montage Kit Direct Grip voor het bevestigen van polystyreenschuim (piepschuim - tempex). Wij adviseren Bison Poly Max® voor het bevestigen van een niet-poreus materiaal op een niet-poreuze ondergrond. Wij adviseren Bison Poly Max® voor het bevestigen van materialen op plaatsen met een permanent hoge vochtigheidsgraad en/of een langdurig contact met water. | Gebruik terpentine voor het reinigen van gereedschap en het verwijderen van natte lijmresten. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen.
Opslag Goed afgesloten bewaren op een droge, koele en vorstvrije plaats.
Houdbaarheid Aangebroken verpakking beperkt houdbaar. | Ongeopend: Minimaal 24 maanden na productie.
Verwerkingstemperatuur Uitsluitend verwerken bij temperaturen tussen +5°C en +40°C.
Verwerkingstijd Hecht onmiddellijk met vast-los-vast methode
Uithardingstijd 48 uur
Overschilderbaar Zeer goed
Geschikt voor hout Ja
Geschikt voor beton Ja
Geschikt voor steen Ja
Geschikt voor type ondergrond Niet poreus - niet poreus
Vullend Ja

Sterkte

Elasticiteit Good
Elastisch Ja

Brand

Vlampunt K1 (<21°C)

Thermisch

Temperatuurbestendigheid -20°C - +100°C
Temperatuurbestendigheid -20 - 100 °C

Vocht

Waterbestendigheid Good
Vochtbestendigheid Very good

Materiaal Overig

Samenstelling Neopreen rubber
Percentage vaste stof (%) 65
Viscositeit Pasty
Chemische weerstand Goed
Type Neopreen