Skip to content
Laden ...

Bison Prof Polyurethaanlijm 2K expert set 900 gr

Universele en supersterke 2 componenten polyurethaanlijm voor de moeilijkste verbindingen

Merk/Fabrikant: Bison International B.V.
Artikelcode: 6302258
Beschikbaarheid: Actueel
Bijgewerkt op: 18 september 2023 om 13:01

Offerte aanvragen

Indien er geen prijzen voor dit artikel bekend zijn kunt u voor dit artikel een offerte aanvragen.

Handelseenheden

U heeft niet de juiste rechten voor het inzien van transactiedata.

Bijlagen

Afbeeldingen

Classificatie

IB-classificatie:

Algemeen

Land van herkomst The Netherlands

URL

URL Fabrikant https://www.bison.nl

Indelingen

Artikelgroep 2-Componentenlijmen
Fabrikantindeling 1 2-Componentenlijmen
Fabrikantindeling 2 Polyurethaanlijm 2K expert

Gewicht

Gewicht (kg) 0,9
Gewicht eenheid set
Gewicht (g) 900
Dichtheid 1,4

Tekst

Commerciële omschrijving Universele en supersterke 2 componenten polyurethaanlijm voor de moeilijkste verbindingen
Uitgebreide toelichting 1 Universele en supersterke 2 componenten polyurethaanlijm voor de moeilijkste verbindingen Super sterk, spleetvullend, weer en (zee-)waterbestendig.
Unique selling points Supersterk en duurzaam | voor de moeilijkste verbindingen | bestand tegen extreme omstandigheden | (zee)watervast | oplosmiddelvrij | goed vullend vermogen

Gebruik en Verwerking

Toepassing
  • Geschikt voor alle verlijmingen waar zeer hoge eisen worden gesteld aan duurzaamheid, sterkte, slag- en stootvastheid, temperatuurbestendigheid en (zee)waterbestendigheid. Bijvoorbeeld bij boten of caravans. Tevens geschikt voor het super sterk verlijmen van grote oppervlakken. Ideaal voor het lijmen van vele materialen zoals metalen, vele houtsoorten, steen, beton, keramische wand- en vloertegels, glas, rubber, vele kunststoffen. Tevens zeer geschikt voor het lijmen van PVC-folie, kunstgras of noppentegels op beton, spiegels, vloerbedekking op polyester(boten), tegels op tegels en isolatiemateriaal op metaal.
  • Niet geschikt voor: het verlijmen van Bitumen, Polyetheleen(PE), Polypropyleen(PP), Siliconenrubber en P.T.F.E.
Toepassingsgebied Consumer Benelux
Verwerking
  • Voorbehandeling oppervlak: Oppervlakken moeten goed schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Delen eventueel ontvetten met Bison Ontvetter of aceton. Gladde oppervlakken eerst met schuurpapier opruwen. Bij houtverlijmingen mag het houtvochtgehalte max. 18% bedragen.
  • Gereedschap: Mengbakje (schoon en droog), plamuurmes of lijmkam. Gereedschap direct na gebruik goed reinigen met Verdunner voor Bison Kit® of aceton.
  • Gebruiksaanwijzing: De Hars voor gebruik doorroeren. Hars mengen met Harder in de gewichtsverhouding 5:1 (Hars/Harder). Blijven roeren totdat het lijmmengsel een homogene kleur heeft. Het lijmmengsel, dat slechts éénzijdig aangebracht hoeft te worden, met een plamuurmes of lijmkam op de ondergrond of het te bevestigen materiaal aanbrengen. Bij zachte materialen, zoals rubber noppentegels, kunstgras en bij het bevestigen van tegels, het lijmmengsel met een grof getande lijmkam (nr. 3) op de ondergrond aanbrengen. Bij rubber (vloerbedekking) eerst een proefverlijming doen. Plaatmateriaal kan bevestigd worden door het aanbrengen van dotten lijm. Afhankelijk van de zwaarte van het te bevestigen materiaal, dient een onderlinge afstand van 20-40 cm tussen de lijmdotten te worden aangehouden. Op de hoekpunten van te plakken plaatmateriaal altijd een extra dot lijm aanbrengen. Bij volvlak verlijming op gladde ondergronden lijmkam nr. 2 gebruiken. Het te lijmen materiaal op de juiste plaats aanbrengen en stevig in de lijm drukken. Bij voorkeur tijdens de uithardingstijd klemmen of ondersteunen. Naar buiten geperste lijm direct verwijderen.
  • Aandachtspunten: De afzonderlijke componenten mogen niet met elkaar of met water in aanraking komen. Schuimen van Harder of mengsel geeft aan dat de lijm onbruikbaar is geworden.
Verbruik Ong. 1,5-3,5 m²/kg
Onderhoud Onderhoudsadvies: Er zijn soorten plastic die je niet kunt lijmen zoals polyethyleen en polypropyleen. Je kunt dit testen door een gloeiend koperdraadje tegen het plastic te houden. Ruikt het naar kaarsvet? Dan kun je het niet lijmen. Gebruik een stukje plakband om de delen op hun plaats te houden tijdens het uitharden van de lijm. | Natte lijmresten direct verwijderen met aceton. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen.
Opslag Droog opslaan in gesloten verpakking tussen +10°C en +20°C.
Houdbaarheid Aangebroken verpakking beperkt houdbaar. | Ongeopend: Minimaal 24 maanden na productie.
Verwerkingstemperatuur Niet verwerken bij temperaturen ≤ +5°C.
Verwerkingstijd 2,5 uur
Uithardingstijd circa 48 uur
Overschilderbaar Zeer goed
Veiligheidsmaatregelen Het dragen van rubber of plastic handschoenen wordt aanbevolen.
Geschikt voor hout Ja
Geschikt voor beton Ja
Geschikt voor steen Ja
Geschikt voor glas Ja
Geschikt voor PVC Ja
Overschilderbaar Ja

Thermisch

Temperatuurbestendigheid Van -30°C tot +110°C
Temperatuurbestendigheid -30 - 110 °C

Vocht

Waterbestendigheid Very good

Materiaal Overig

Samenstelling Harder: Isocyanaat, Hars: Polyol
Percentage vaste stof (%) 100
Viscositeit Pasty
Chemische weerstand Zeer goed
Type PUR (Polyurethaan)
Chemisch bestendig Ja
Twee componenten uitvoering Ja